Deseori în timpul pregătirilor preventive de nuntă, mireasa are colecție de poze , idei, tematici pe care ea le visează să le realizeze. Și atunci, apare întrebarea: cît costă acest tip de serviciu?
Un răspuns exact nu există.

Excepție, sunt doar cazurile cînd agenția sau studiuoul lucrează cu pachetele standart de decor. De obicei, ei oferă un anumit complect de servicii și decor la un preț stabilit. Aceasta schemă este convenabilă acelor clienți, care nu se dau în detalii de a cheltui mai mult decît doresc, sau nu pun accentul pe decorul evenimentului. Un tip de serviciu eficient pentru miri, care doresc să economisească și să nu încarce tare momentele organizatorice în decorarea sălii de banchet. Nu demult am avut o discuție amuzantă cu o persoană, care dorea o colaborare. După încercare mea de explicare, că noi nu lucrăm cu pachete de decor și nu avem tarife stabilte, persoana în cauză tot încerca să-mi demonstreze ca nu lucrez corect și eu trebuie să am un tarif stabil pentru o oră de lucru.

M-a amuzat discuția dată.

Din toți colegii mei, cu care colaborez în acest domeniu nimeni nu lucrează astfel, e și imposibil.
Deci, un decorator crează costul serviciilor sale din foarte multe momente specifice. Spre exemplu:

  • Numărul zonelor de decor, complexitatea lor în stilistică.
  • Momentele tehnice de instalare și demontare.
  • Accesoriile și carcasele care se iau în arendă.
  • Floristica locală sau de import.
  • Volmul de lucru și numărul de asistenți implicați în proiect.
  • Draperie textilă suplimentară în decorul sălii.
  • Executarea accesoriilor de papetarie , cantitatea și designul lor.
  • Și nu în ultimul rînd sezonul cînd are lor evenimentul. La acest capitol, floristica deseori poate fi mai scumpă.

Uneori, prețul se poate calcula ca un “X”% din toate cheltuielele necesare pentru procurarea (arenda) elementelor de decor și floristică.

Lista poate fi mai mare, eu am încercat sa menționez cele mai importante în stabilirea budgetului pentru un decor a unui eveniment din propria experiență, de aceea metoda dată nu poate fi atribuită tuturor agențiilor sau studiourilor de decor.
Sper că un pic am reușit sa elucidez această întrebare pentru viitori miri.

Cu respect , Tatiana C.