Pe linga dilema alegerii celei mai frumoase rochii de mireasa, in planificarea nuntii mai e un punct foarte important – buchetul de mireasa.

Pentru a alege buchetul ideal de mireasa trebue sa facem cunostinta cu clasificarea lor in floristica iar mireasa sa decida ce i s-ar potrivi imaginei sale cel mai bine.

Buchetele de mireasa se clasifica:


1. Buchet Classic

Sunt si ramin cele mai populare buchete. Reprezinta buchetele de forma semi-cercului cu folosirea elementelor de verdeata sau fara. Des in tehnica lor compozitionala se foloseste port-buchet cu oasis (burete floristic) pentru a-i reda cit mai ideala forma.

2. Buchet Cascad

Insasi denumirea deja vorbeste de la sine. Se efectueaza prin suprapunerea florilor care sunt de diferite lungimi si volum, agatate vizual “cazator”.

3. Buchet Vertical

Cel mai des acest tip de buchet este creat din flori ca calele sau lalele, deoarece ele cele mai bine se pot aseza exact in forma necesara unui buchet vertical.

4. Buchet Pomander

Tipajul buchetului reprinza forma unei mingi ce este purtata cu ajutorul unei dantele agatate de el. De obicei este creat din flori , forma carora permite redarea unei suprafete cit mai ideale pentru sfera din flori ca: trandafiri, crizanteme, garofite.

5. Buchet Modern sau de forma arbitrara

Ca ultima tendinta sunt cele mai originale, deoarece nu au ordine sau o forma geometrica pastrata. Este creat in adunarea fiecarei flori, fara folosirea port-buchetului ca sa para cit mai natural. Desi vizual pare haotic, in crearea lui se ia in calcul unde si cum va fi atasata fiecare floare imparte.

Cu respect , Tatiana C.