Am decis să scriu acest articol în legătură cu numărul recent de proiecte și din propriile experiețe. Articolul va răspunde la câteva întrebări cu privire la serviciile de decor pentru miri.

Mitul 1. Decorul pentru nunta constitue din arcuri, tul, fundițe și huse

Cele de mai sus enumerate, constitue “pachet- standard de decor” stabilit, care deja trebue uitat. Fiecare nuntă este unică, astfel încât fiecare cuplu are o abordare individuală. Dacă doriți să păstrați în continuare elementele tradiționale de decor, opțiunea cea mai de succes ar fi să luați în considerare fiecare element separat și să-l descrieți împreună cu decoratorul. Fiți originali și nu vă temeți să experimentați mai ales în cazul în care aveți alături un decorator sau florist exeperimentat.

Mitul 2. Decoratorii și floriștii pot schimba decorul cu o zi înainte de eveniment

Da, există momente în care li se cere să se schimbe unele lucruri, dar este acceptabil ca un element foarte mic ca exepmplu, să adăugați un nou cuplu la un aranjament de masă și la panoul de repartizare, dar și acest moment poate deveni problematic în cazul în care o astfel schimbare este executată cu gravura comandată preventiv pe sticlă. O mulțime de elemente care necesită timp pentru pregătire, vopsire sau de cusut este uneori imposibil să se modifice într-o perioadă scurtă de timp. Vor fi puține șanse de a găsi flori, care sunt doar în comenzi preventive aduse din Olanda. Astfel de flori trebuie să fie comandate cu cel puțin 2 săptămîni înainte de nuntă.

Mitul 3. Decorul si floristica este o muncă ușoară: Am venit – Le-am așezat – Am plecat

Dintr-un punct de vedere, totul pare atît de repede de realizat și ușor. Dar aceast lucru cuprinde mai multe etape. Are loc prima întîlnire, se face cunoștință cu spațiul, se crează conceptele și stilistica. Apoi, decoratorii și floriștii pregătesc carcasele, ei pot paralel lucra și croi țesăturile potrivite, sunt în cautarea florilor necesare dorite, o mulțime de apeluri telefonice, găsirea prestatorilor potriviți și multe-multe alte momente. Ceea ce văd clienții, și anume instalarea de decor în sală – aceasta constitue doar 10% -20% din volumul total al lucrăririlor efectuate, și anume celor preventive care și sunt mai dificile. Cred că la acest punct, putem crea un articol separat.

Mitul 4. Toate studiourile de decor si floristică au pachete de decor gata stabilte

Cea mai frecventă și prima întrebare este: Care sunt pachetele de decor, și la ce preț? Nu voi nega, că cu mult timp în urmă, cînd am început să lucrăm în acest domeniu, noi am lucrat cu astfel “pachete de decor”. Și acest lucru era monoton. Dar, cu cel puțin 5-6 ani, noi nu mai realizăm astfel de serviciu, este imposibil. Diversificarea pieței serviciilor de decor a refăcut complet piața serviciilor pentru evenimente, iar cuplurile devin mai creative și doresc ceva mai special si unic, astfel încât fiecare nuntă este pregătită în diferite stiluri și se folosesc acele materiale care nu mai pot fi potrivite pentru următoarele lucrări. Da, există un set, cum ar fi vaze sau rame pentru construcții, dar și cele care sunt, se refac sau în timpul instalării pot fi total diferite ca stil.

Mitul 5. Cu cît mai mult decor, cu atît e mai frumos

Nu întotdeauna mult înseamnă frumos Dacă credeți că ceva se va schimba în decorul sălii, cînd pe arcadă sunt instalate flori vii, și apoi mai fixați și baloane pe lînga ele sau pe un panou pentru photo-zone din flori de hîrtie se va adăuga mărgele și mai multe “chestii strălucitoare” – ei bine, să știți ca vă înșelați amarnic! Sună ciudat ce am descris, dar astfel de solicitări cum ar fi ca “idei” au fost în practica personală. Dragi tineri căsătoriti – uneori simplitatea decorului poate fi o alegere cea mai bună. Da, există unele stiluri de nunta de genul luxului, dar in ele se ține o linie strictă stilistică, în cazul în care accentul spre exemplu este pe florile vii, ele vor umple toată sala, dar nu trebuie să se amestece tot felul de decorațiuni și teme doar pentru “pe deasupra” pentru a impresiona oaspeții – ar fi o greșeală. Dar și un decorator profesionist nu și-ar permite să realizeze astfel de decor, el vă va ajuta să distribuiți toate elementele de decor și volumul dorit în sală.

Mitul 6. De ce în prețul serviciilor este indicat o taxă suplimentară pentru costurile de transport și de demontare?

Poate că există agenții care nu includ aceste puncte ca o taxă suplimentară, deoarece cel mai probabil ei activează pe sistemul “pachetelor de decor” pe care le-am descris mai sus. În timpul pregătirii decorului de nuntă, decoratorii si floriștii realizează o muncă voluminoasă pentru a obține totul în stare de “semi-pregătit” și realizabil de instalat în sala în ziua evenimentului. Ei sunt în căutare prin oraș sau în afara acestuia, fac apelurile telefonice, vizitează companii de fabricare elementelor de volum ca rame, instalații metalice, etc. – din toată aceaste momente și revin serviciile de transport. O persoană obișnuită nu poate, de exemplu, să urce în transport public cu carcase metalice sau rame imense din lemn, uneori, au o greutate sub 100 kg. În același mod, floriștii nu se pot deplasă prin oraș cu cutii cu flori în special a celor care sunt la comandă și sunt scumpe. Toate aceste “plimbări” includ fie o călătorie cu maxi-taxi sau arenda unui camion de transport. Demontarea decorului nu este atît de simplu cum sună. Fiecare nuntă ar trebui să fie complet demontată îndată ce s-a finisat, deoarece cel mai probabil, a doua zi în sală va avea loc un nou eveniment, iar alți decoratori și floriști necesită să aibă timp pentru a monta decorul lor. Acest moment înseamnă că, decoratorii nu dorm practic toată noaptea, ca și ceilalti ce prestează servicii pentru evenimente. Mai mult ca atît, trebui să adere, de asemenea, personal suplimentar pentru a avea timp și forță de muncă suplimentară pentru a demonta rapid toate elementele de decor. Mai sunt multe detalii nespecificate în articolul dat dar am încercat sa subliniez cele mai frecvente cazuri care sunt mereu întîlnite în timpul pregătirii unui decor la un eveniment.

Cu respect , Tatiana C.